Prijzen, beschikbaarheid, Reservatie »

Zonde meer van Sarrans

Sarrans, gelegen in de Gorges van de Truyère, is een stuwmeer dat 1000 hectare beslaat en 35 km lang is. U vindt dit meer, waarvan de oevers bijna volledig begroeid zijn met bos, in een beschermd natuurgebied met een pure ongerepte schoonheid.

Een schilderachtige aangename plek met licht hellende oevers om te kunnen zwemmen, vissen en boten te water te kunnen laten. Het bevindt zich op het uiterste punt van het schiereiland Laussac (op 500 m van de ingang van de camping). Afhankelijk van de hydro-elektrische behoeften verschilt het waterpeil per zomer, dit kan de afstand groter en kleiner maken.

De oevers van het meer bij de camping zijn toegankelijk ter hoogte van de receptie, een directe toegang vanaf de staanplaatsen wordt afgeraden omdat de oevers daar te steil aflopen.

De tewaterlating en het verankeren van motorboten met een ankerboei is vrij en gratis met uw eigen materiaal. Voor een eenvoudigere toegang en gebruik bieden we een aantal ligplaatsen te huur aan bij de ingang van de camping (reserveren aangeraden).

Sportvissen :

Sarrans, dat begrensd wordt door prachtige ongerepte natuur en zich bevindt tussen Viadène en Carladez, is een meer van de 2e categorie. Het biedt een waardevol scala aan vissen voornamelijk vleeseters (baarsen, snoeken en snoekbaarsen).

“Als de abrupte oevers moeilijk begaanbaar zijn, dan is dat voor de bestwil van de rijke vispopulatie”.
Vissen en de vissen – Maart 2007

U kunt zich met de boot naar diepere stukken van het water begeven, bij de dode takken en sprokkelhout of tegen de kliffen aan, maar vissen aan de oever is ook mogelijk en soms zelfs heel succesvol.

Een vergunning is verplicht voor vissers die ouder zijn dan 12 jaar (belasting + zegel), maar het is ook mogelijk om een dagpas of vakantiepas te kopen.

(nieuwe regels en tarieven volgen binnenkort – vanaf januari 2015)