Prijzen, beschikbaarheid, Reservatie »

Gebied

Op naar de belangrijkste bezienswaardigheden !

- Conques, geklasseerd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk (les plus beaux villages de France) is een belangrijke pleisterplaats op de route naar Santiago de Compostella, internationaal bekend om de Romaanse architectuur, middeleeuwse edelsmeedkunst.

- Rouergue, Rodez en de Lotvallei : trek eropuit en ontdek de gotische brug van Entraygues aan de samenloop van de Lot en de Truyère. Estaing, een middeleeuws stadje, een van de meest schilderachtige plaatsjes dat u bereikt via Bozouls geologische site, indrukwekkend tot de kathedraal Notre Dame de Rodez

- Aubrac met zijn oneindige en magische landschap. Een bergweide voor de koeien van het Aubrac-ras. Water, moerassen, heides. Een opvallende flora en fauna. Laguiole, beroemde plaats vanwege de messenvervaardiging

- De bergen rondom Cantal (te voet, met de fiets, maar ook met een kabelbaan) de Plomb du Cantal, op 1 na hoogste top van het Massief Centraal, de Puy Mary, emblematische berg waarin 12 gletsjervalleien een ster vormen.

- Het Viaduc de Garabit : zeer bijzonder kunstwerk gebouwd door Gustave Eiffel in 1880, symbool van 4 jaar menselijke inspanningen en technische hoogstandjes. Dit gebouw, voorzien van een monumentale boog, was het grootste metalen werk ter wereld. Het was ook en met name een echt laboratorium met het oog op de bouw van de Eiffeltoren.

- Chaudes Aigues : kuuroord van het warmste mineraalwater van Europa, bekend sinds de Oudheid, de bron Par stroomt bij 82°C met een snelheid van 5 l/s, het museum van geothermie openbaart de mysteries van warmwaterbronnen en vertelt de geschiedenis van bronwater.