Prijzen, beschikbaarheid, Reservatie »

Zwemmen en Activiteiten op het water

Sarrans, gelegen in de Gorges van de Truyère, is een stuwmeer dat 1000 hectare beslaat en 35 km lang is. U vindt dit meer, waarvan de oevers bijna volledig begroeid zijn met bos, in een beschermd natuurgebied met een pure ongerepte schoonheid.

Een schilderachtige aangename plek met licht hellende oevers om te kunnen zwemmen, vissen en boten te water te kunnen laten. Het bevindt zich op het uiterste punt van het schiereiland Laussac (op 500 m van de ingang van de camping). Afhankelijk van de hydro-elektrische behoeften verschilt het waterpeil per zomer, dit kan de afstand groter en kleiner maken.

De oevers van het meer bij de camping zijn toegankelijk ter hoogte van de receptie, een directe toegang vanaf de staanplaatsen wordt afgeraden omdat de oevers daar te steil aflopen.

De tewaterlating en het verankeren van motorboten met een ankerboei is vrij en gratis met uw eigen materiaal. Voor een eenvoudigere toegang en gebruik bieden we een aantal ligplaatsen te huur aan bij de ingang van de camping (reserveren aangeraden).

Zwemmen en wateractiviteiten :

Zwemmen in het meer staat niet onder toezicht; Er zijn geen specifieke gevaren, u kunt er dus gerust een duik nemen!Ook is de kwaliteit en de temperatuur van het water zeer aangenaam en het uitzicht adembenemend.

Het gebruik van opblaasboten, kano’s en motorboten is toegestaan. De ideale manier om volop van dit immense wateroppervlak te genieten. Omdat het meer uit de wind ligt, is het beoefenen van windsurfen niet zo geschikt.

Jetskiën en waterskiën, indien het materiaal van uzelf is, mag beoefend worden, maar er is geen verhuur op de camping.

En voor degenen die niks bijzonders hadden gepland, zij kunnen een tochtje maken over het meer met een waterfiets, motorboot of kano, die u kunt huren bij de receptie.